Prezentujemy wyniki dla IV edycji konkursu Interprojekt.
W wyniku prac i oceny Kapituły Konkursowej zgodę na dofinansowanie otrzymały następujące projekty:
Wpływ fermentacji probiotycznej na aktywność przeciwdrobnoustrojową ekstraktów roślinnych wobec (wielo)lekoopornych bakterii izolowanych od ludzi i zwierząt.
Liderka zespołu – dr hab. Urszula Kosikowska
Wpływ zawartości cholesterolu w błonie komórkowej na funkcjonowanie receptora β2-adrenergicznego.
Lider zespołu – prof. dr hab. n. chem. Wojciech Płaziński
Ocena związku niekodujących RNA z właściwościami fizykochemicznymi i biochemicznymi mleka ludzkiego.
Liderka zespołu – dr hab. Paulina Gil-Kulik
Od fermentacji do regeneracji: nowatorski kompozyt do naturalnej rekultywacji gleb.
Liderka zespołu – dr Agnieszka Krzyszczak-Turczyn
Emocje Polaków wobec instytucji Kościoła rzymskokatolickiego.
Liderka zespołu – dr Anna Tychmanowicz
Charakterystyka fizykochemiczna chitosomów w aspekcie procesu kapsułkowania i kontrolowanego uwalniania jonów żelaza(II) i/lub witaminy B12.
Liderka zespołu – dr hab. Małgorzata Jurak
Opracowanie receptury lodów o właściwościach przeciwcukrzycowych z wykorzystaniem superfoodów roślinnych.
Liderka zespołu – dr Katarzyna Kozłowicz
Minigala, podczas której wręczymy laureatom okolicznościowe certyfikaty, odbędzie się już po wakacjach.
Zwycięzcom gratulujemy i życzymy powodzenia!