W miniony czwartek (26 maja 2022 roku) w murach Uniwersytetu Medycznego w Lublinie odbyło się sympozjum „Żywność i Zdrowie” – wydarzenie było wspólną inicjatywą Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie i Uniwersytetu Medycznego w Lublinie, przy udziale Prorektora ds. Nauki i Współpracy z Zagranicą UP dr hab. inż. Bartosza Sołowieja, prof. UP oraz Prorektora ds. Umiędzynarodowienia, Cyfryzacji i Promocji UMLub prof. dr hab. n. med. Roberta Rejdaka.
W ramach sympozjum specjaliści do spraw żywności i żywienia z obu uczelni pochylili się nad tematem funkcjonalnego odżywiania ![????](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tbd/1.5/16/1f91d.png)
![????](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t16/1.5/16/1f34f.png)
![????](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tbd/1.5/16/1f370.png)
![????](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tbd/1.5/16/1f91d.png)
![????](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t16/1.5/16/1f34f.png)
![????](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tbd/1.5/16/1f370.png)
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z wydarzenia.
Fot. Alicja Jaroszewska (UP), Maciej Niedziółka (UP), Agnieszka Wrońska (UMLub)
![](https://4zul.pl/wp-content/uploads/2022/05/1.jpg)
![](https://4zul.pl/wp-content/uploads/2022/05/3.jpg)
![](https://4zul.pl/wp-content/uploads/2022/05/4.jpg)
![](https://4zul.pl/wp-content/uploads/2022/05/5.jpg)
![](https://4zul.pl/wp-content/uploads/2022/05/6.jpg)
![](https://4zul.pl/wp-content/uploads/2022/05/7.jpg)
![](https://4zul.pl/wp-content/uploads/2022/05/8.jpg)